Fysiotherapie • Massage • Energy work

Schema Yoga Weekend De Goede Hoop 2018

Schema Yoga Weekend De Goede Hoop 2018

By on feb 1, 2018 in Uncategorized |

 

  Zaterdag:    Zondag:   
Tijd locatie A locatie B locatie A locatie B
07.00-07.30am Welkom door Milou    Welckom door Milou  
 08.00-09.30am  Mindfull Meditatie (Luigi) Tibetaanse Yoga (Shireen&Valentina)  Mindfull Meditatie (Luigi) Tibetaanse Yoga (Shireen&Valentina)
10.00-12.00am Biodanza (Ingrid) Yoga: Art of Union (Premala)  Biodanza (Ingrid) Kundalini Yoga (Eelke)
12.00-02.00pm Lunch    Lunch  
02.00-03.30pm Taichi & Chikung (Luigi) The Eigth Paths of Yoga (Daphne)  Taichi (Luigi)  Mantra Zingen (Daphne)
04.00-05.30pm  Divine Dance Meditation (Premala)    Chikung & Meditation (Luigi)  Kirtan op de Harmonium (Shireen)

19 and 20 mei, YOGA en meer!!!

Dit is een jaarlijks terugkerend evenement met elk jaar een aantal gastdocenten van ergens in de wereld die hier in het Landhuis De Goede Hoop hun lessen geven met steeds een vernieuwend element. Het is dus niet alleen maar yoga, maar steeds een manier om verdieping te vinden in body, mind en spirit.

Ingrid Steen:

Ik ben Ingrid Steen, met passie, plezier en hartsverbinding nodig ik via biodanza lessen – die we vivencia’s noemen – jou uit je via dans opnieuw te verbinden om zo werkelijk in contact te komen met jezelf, met de ander en de wereld om ons heen. Sinds 2009 woon ik in Rotterdam, Nederland. Toen ik in 2007 in Kaapstad, Zuid Afrika woonde, werd ik gegrepen door biodanza. Dansen op blote voeten zonder voorgeschreven pasjes maar een uitnodiging om de dans en de beweging van binnenuit te laten ontstaan. In het begin vond ik dat laatste soms best lastig maar voelde tegelijkertijd al snel een gevoel van vrijheid. Uit eigen ervaring kan ik je vertellen dat het een geweldige route is waarin innerlijke groei als vanzelf plaatsvindt. Concepten ging ik ineens werkelijk voelen en leven. In het dagelijkse leven ging ik me veel comfortabeler voelen, contact met anderen ging veel vloeiender, ik voelde meer vertrouwen, meer innerlijke rust, meer plezier, meer lichtheid en dat terwijl ik me tegelijkertijd super geaard voelde. Ik voel een zachte kracht in mij en weet ten diepste dat ik de regisseur ben van mijn eigen leven. Bij de dansers in mijn groepen zie ik de mooiste processen plaatsvinden en de kracht van biodanza wordt voor mij nog steeds meer zichtbaar.

Biodanza betekent ‘de dans van het leven’en is ontwikkeld in de jaren 60 door de Chileense Rolando Toro, professor, psycholoog, antropoloog, dichter en visionair. Het is een vorm van dansexpressie.

Bij biodanza zijn geen toeschouwers en het gaat niet over het er goed uitzien van je dans maar over het contact met jezelf. De facilitator geeft uitnodigingen, de ene keer om alleen te dansen maar ook vaak met iemand anders of meerdere of met de hele groep. Het eerste gedeelte van de vivencia is vitaal, het 2e gedeelte meer verstillend om uiteindelijk met een vitaal ritme te eindigen. Er wordt niet gesproken, alleen de facilitator geeft tussendoor uitnodigingen en laat soms ook een dans zien ter inspiratie. Je hoeft het niet te bedenken of te analyseren maar juist het hoofd loslaten en in je lijf zakken en erop vertrouwen dat je lichaam weet wat te doen. Inmiddels wordt biodanza over hele wereld beoefend. De muziekkeuze is per vivencia verschillend en is een mix van wereldmuziek, van Afrikaans tot Zuidamerikaans en van pop tot klassiek.

Luigi Kwas:

Afgelopen 30 jaar heeft hij veel onderzoek, studies en ervaring opgedaan op het gebied van lichaams-, energie-, emotioneel-, mentaal- en spiritueel werk. Daarmee heeft hij een effectief concept ontwikkeld om het beste van deze aspecten naar buiten te brengen met tot nu toe positieve resultaten. In 1996 richtte hij samen met zijn Xingyi- en Sanshou-meester, Zhao Qiu Rong, de Jing Wu Kung Fu school en de Nederlandse Chin Woo Stichting en heeft daar 8 jaar lang zijn medewerking aan verleend als hoofdassistent en bestuurslid. Tegenwoordig traint hij nog steeds bij meesters Tang Wei, BUQI Institute International en Masters Club Zhen Wu Taiwan. Bij elkaar doet hij al meer dan 45 jaar non-stop aan sport waarbij hij naast sporten zich ook bezig hield met Transcendente Meditatie, Tibetaans Boeddhisme, Therapeutisch stretching, Raja Yoga en Esoterische wetenschappen. Hij is een erkend leraar in het gehele curriculum van zijn M.A.S.T.E.R., Body & Mind programma.  

Je kan bij hem terecht voor lessen in zelfverdediging, zowel lichamelijk als mentaal, groepsvorm en ook individueel, alles gegrond met cursussen en ervaringen uit waar het vandaan komt: China en Taiwan. Luigi heeft zo ontzettend veel opleidingen gedaan en kan op zoveel vlakken mensen helpen, van personal training tot hoog esotherische en wetenschappelijke begeleiding, dat voor verdere info ik je verwijs naar zijn website: http://www.eclectvision.nl

 

Alexander “Premala” Vollebregt: 
 
Geboren en getogen in Afrika, India en Curacao en momenteel woonachtig in Nederland. Hij is de oprichter van Avontuur – de Ark voor Healing, welzijn en innerlijke groei in Rotterdam en reist de wereld rond om zijn passie delen. Hij omvat een volledige Spectrum benadering van innerlijke groei en persoonlijke transformatie door psychologie, spiritualiteit, energie en lichamelijkheid in zijn leringen te integreren. Hij is een leraar, genezer, yogi en dans therapeut en ik ben erg blij dat hij wil komen naar Curacao te geven van twee klassen, zaterdag: 10 am “Yoga of Union” en 4 pm: “Goddelijke dans meditatie”. Beide brengt de deelnemers naar een zeer diepe ruimte binnen zichzelf. De eerste is een combinatie van yin en yang yoga met veel aandacht voor adem en zin bewustzijn, terwijl de tweede is een geblinddoekte vrije vorm bewust beweging reis die wordt begeleid met muziek. Duurt het deelnemers buiten alle vormen van vaste structuur die het natuurlijke verspreidingsgebied van de organen van beweging en meningsuiting te beperken. In zijn eigen woorden…

“In dans, iets onbeschrijfelijk gebeurt, iets woorden echt niet kunnen overbrengen. Het is een smelten, een overgave, een happening. Iets “anders” overneemt, iets universele. Als u naar de toeschouwer van de directeur en de getuige, ontstaat puur aanwezigheid.
Je lichaam, je wezen, zij worden één. Een communie ontstaat.
Als ze samenvoegt, spanningen, gedachten en emoties geleidelijk vingers glippen. De binnenruimte breidt uit, verenigt, the Self, ontwaken tot alles wat overblijft is ruimte zelf. Stilte in beweging. Geest ontwaakt. De creatieve branden en emotionele wateren zekering om te maken een stroom van zuivere energie – een oceaan van blazing wateren. Zachte maar krachtige, nog steeds nog dynamische, subtiele nog presenteren.
Deze dans wacht om te ontwaken in je. Deze ruimte wenst te worden aangeraakt, om te worden losgelaten. Verliezen van uzelf, uw activiteiten, uw gedachten, uw emoties en omarmen de verruimd bewustzijn dat je werkelijk bent.”

 

Daphne Bodyarc: 

Het hoofddoel van alle Indiase filosofie is het overwinnen van ellende. Daphne BodyArc is onderwijs voor twaalf jaar en staat bekend om haar vermogen om complexe materie in een zeer heldere en pragmatische manier verwoorden. Op onze festival zal ze praten over de acht paden van Yoga en implementatie ervan in het dagelijkse leven en praktijk. Toepassing van deze instrumenten zal het instellen van de student op weg naar een meer vrolijke en gelukkiger leven!

 

Eelke Esser:

In mijn klas graag met u delen van de kennis die werd gegeven aan mij door mijn grote leraar Yogrishi Vishvketu tijdens mijn verblijf in India.
Hij ontwikkelde een unieke stijl klassieke Kundalini genoemd. De focus van de klassen op de subtiele energiesystemen van het lichaam en het werk aan het evenwicht van de zonne- en maan kanalen. Een combinatie van asana, oscillerende bewegingen, dynamische pranayama-technieken, Tantric en Vedische Bija mantra’s en chakra vizualisations zal duidelijk de energie doorgangen en de chakra’s, u afstemmen op kosmische prana. U komt weg met grote duidelijkheid, vitaliteit en vrede.
 
Deze klasse is alleen geschikt voor mensen die gemeenschappelijk met hathayoga, zijn aangezien we geavanceerde ademhalingstechnieken zullen doen.
Om voor deze yogales te bereiden is het belangrijk niet aan een zware maaltijd eten 2 uur voor de les.

 

Shireen Sandi:

rechtstreeks uit California. Als DJ, Shireen altijd gevonden vrede door middel van muziek, die universele taal die tot ieder van ons met eenparigheid van stemmen spreekt. Toen ze Kirtan, het zingen van de goddelijke namen hoorden, vijf jaar geleden, dat ze werd verliefd op het pad van Bhakti yoga.
Bhakti yoga is de yoga van de devotie. Door het zingen van de goddelijke namen, verbinden we ons hart en de energie van het goddelijke. Elk woord draagt zijn eigen trillingen, en via Kirtan, verhogen we ons.

 

Valentina Perdomo:

In Bogotá geboren en getogen in Curaçao, pakte Valentina meditatie uit de vroege leeftijd van 6.
Intuïtief beoefenen van meditatie praktijken die zij niet begrijp, kan ze vanaf een zeer jonge leeftijd gemakkelijk Voer Staten van bewustzijn voor die ze pas veel later kwam te begrijpen hun betekenis.
Met een achtergrond in de Ashtanga Yoga, de Tibetaanse Yoga, de Tibetaanse Energy Healing en het tantrische boeddhisme, Valentina jarenlang smelten de wetenschappelijke met de geestelijke terwijl studeren psychologie en cognitieve neurowetenschappen en later werken als onderzoeker aan de Universiteit van Amsterdam.
Wat kunnen het moderne Westen en onze begrippen van de psychologie van de enorme uitgestrektheid van boeddhistische en Yogic literatuur over de geest en welzijn leren?
Dat was de vraag die zij zocht te beantwoorden met behulp van moderne neurowetenschappelijke methoden en oude Yogic ideeën.
Na 7 jaar van het nastreven van dit streven, zoals een gestalt-schakelaar, het antwoord duidelijk werd.
Geest, in haar ware aard, is zelf geperfectioneerd. Niets om te leren, niets te maken.
Men heeft alleen te realiseren van deze aard van geest, onze ware essentie.

In haar klas, ze zullen u begeleiden bij een zachte opeenvolging van Asana, losraken van de gewrichten (Tsigjong) en Pranayama om te beginnen het lichaam wakker voor de dag. Zodra we beter geaard in de fysieke en opener in het energieke, stappen we in het domein van het mentale met meditatie. Wij zullen werken met mantra te regelen van de geest en balanceren van de vrouwelijke en mannelijke energieën binnen, voor het laten vallen van alle methoden en technieken te komen om uit te rusten in bewustzijn, ruimte zelf. Daarna zal er tijd voor vragen en discussie.

 

Massage:

Luigi geeft TuiNa, het is een manuele behandelwijze uit de Traditioneel Chinese Geneeskunde. TuiNa kent een grote variëteit aan massage- en manipulatietechnieken die op verschillende delen van het lichaam kunnen worden toegepast. Bij Tuina wordt o.a. druk uitgeoefend op de meridianen en specifieke punten, waardoor de lichaamseigen energie vrij en gelijkmatig door het lichaam kan stromen zodat deze weer in balans kan komen. Als de balans hersteld is dan voelt u zich meer ontspannen en vol levenskracht. Daarnaast verbetert het ook de circulatie van bloed en lichaamsvloeistoffen door het lichaam en worden triggerpoints geactiveerd.

Energetische Healing: 

Valentina en Shireen geven psychische lezingen en overleg.

Phuri Suiters geeft energetische behandelingen

Cheraldine Osepa:

Cheraldine geeft holistische behandelingen en is alleen aanwezig op zaterdag! Je kan je al van tevoren aanmelden, maar ook ter plekke.

voor info over de behandelingen kun je kijken op 2 sites: 
 www.UbuntuUniverse.nl en/of www.MassageenTherapieinDelft.nl

 

Indiase Hoofdmassage  15 min  Nfl. 25,-
(goed tegen migraine, zware hoofdgevoel, weinig energie, burn-out/stress, slapeloosheid)
 
Thaise Voetmassage   15 min  Nfl.25,-
(vermoeide voeten, trage stoelgang, stress)
 
Japanse gezichtsmassage en Guasha  25 min Nfl.40,- (inclusief een masker bij een combi met een lichaamsbehandeling)
(verlichting van gezichtsspasmes, gezichtsverzakking, en voor een frisse aanblik)
 
Chinese Buikmassage (Chi Nei Tsang) 25 min Nfl.40,-
(aandacht voor buikorganen, verlichting bij obstipatie en overtollige gassen)
 
Ontspannigsmassage: Rug, Nek en Schouder 30 min Nfl.50, – (incl. mini hoofdmassage)
 
Therapeutische Lichaamsmassage (triggerpoints): 45 min Nfl.75,- (bij veel bodystress en specifieke klachten)
 
Spirituele Lichaamswerk (incl. aura reiniging, uitlijning en massage) 60 min fl.100,- (bij energetische disbalans, burn-out en disconnectie)
 
Spirituele consult  20 min Nfl. 35,-
(voor inzicht in kwesties van persoonlijke aard, keuze helderheid en daadkracht)
 
 
Graag hou ik 15 min tussen behandelingen in, met een 30 min pauze voor de lunch.

 

Prijs voor deelname

95 Naf per dag                                     (inclusief: alle lessen, snacks en lunch, koffie en thee)

75 Naf overnachting zaterdag          ( inclusief lichte avondmaaltijd en ontbijt)

Betaling gaat via MCB: 17925810 tnv. M.S. Lindeman, Penstraat 103 Willemstad onder vermelding van Yoga Weekend 2018

 

Pin It on Pinterest