Fysiotherapie

Voor fysiotherapie bent u bij Fysio Lindeman aan het goede adres!
Voor alles heeft zij een behandeling en zal samen met u kijken wat het beste bij u past.

Een behandeling kost €31.- of Nfl.65,-

Therapie

Bij een trauma, stress, slechte houding of na een operatie, is er altijd een reactie in de spieren. Die reageren met verhardingen die als ze langer blijven zitten een beperking vormen voor de gewrichten en dus de houding beïnvloeden. In de praktijk bewerk ik vaak de gespannen spieren door middel van een frictionerende massage en stretchings, om deze hypertonie te normaliseren.

Achter het spiercorset zit het zenuwstelsel wat ook de gespannenheid mede bepaalt. Die behandel ik waar nodig met bindweefselmassage, ademhalingsoefeningen, lymfedrainage, en ontspanningsoefeningen, alles ten doel arousal te normaliseren, dwz. rustig te worden in jezelf, je zenuwstelsel in harmonie.

Oefentherapie

De oefentherapie is gericht op het balanceren van het lichaam, met coördinatie oefeningen, conditie en spierversterkende oefeningen en stretchings. Ik maak fitness-schema’s voor in de fitness-school, ik geef persoonlijke oefenschema’s voor thuis en info over training als lopen en zwemmen.

Houding:

Het lichaam moet in balans zijn. Daar waar je lichaam inzakt, bv. in de enkels, geeft dat een dysbalans en beinvloedt dat weer bv. de heupen, onderrug of zelfs nek. Het corrigeren van de houding in de dagelijkse dingen is dus essentieel. Zijn je schouders stijf, zul je altijd je onderrug overbelasten als je iets hoogs pakt. Is je hoofd altijd naar voren, dan zal de trek van de zwaartekracht teveel aan de voorkant van je halswervels druk geven, wat weer invloed heeft op de zenuwen. Veel mensen zitten teveel achter de computer, met alle gevolgen van dien. Ik geef informatie en houdingscorrectie en oefeningen die een directe verlichting geven, maar ook helpen om klachten te voorkomen.

klachten als:

  • Stijve rug, hoofd en nekpijn
  • SI klachten, bekkeninstabiliteit
  • Schouderklachten en RSI

zijn met geduld, goede oefeningen, massages en attentie voor een goede houding goed te verhelpen.

Vergoed door zorgverzekeraars

Milou Lindeman is aangesloten bij:  Ennia, Fatum, BVZ, BZV, Marine, Isla en Utility Services. Ook werkt zij voor Nederlandse verzekeringsmaatschappijen.

Voor vergoeding moet je eerst een verwijzing  hebben van de huisarts.
Dit geldt niet voor Nederlandse verzekeringsmaatschappijen

Bel of Whatsapp voor een afspraak: 5193299

Share This