Lymfedrainage

De Lymfedrainage MLDV die wordt gegeven is de lymfedrainage volgens Vodder. Milou heeft deze opleiding gedaan in 2010, een specialisatie na fysiotherapie. Zeer geschikt voor herstel na trauma, zwellingen, amputaties en bij zwangerschapsoedeem.

De manuele lymfdrainage is een massagevorm, die erop gericht is het lymfstelsel te stimuleren. Deze stimulatie is nodig om het teveel aan vocht (zichtbaar en onzichtbaar oedeem) beter c.q. sneller via de lymfbanen af te voeren.

 

In 1932 ontwikkelde Dr. Emil Vodder, een Deense bioloog, samen met zijn echtgenote, een voor die tijd revolutionaire therapie: DE MANUELE LYMFDRAINAGE volgens de methode VODDER. Het bijzondere van de therapie van Dr. Vodder is, dat die niet alleen gericht is op de drainerende werking van het lymfstelsel, maar vooral op de voedende en zuiverende werking van al het lichaamsvocht.

 

De Manuele Lymfdrainage volgens de methode Vodder is een zachte massagevorm en is op het gehele lichaam toepasbaar. Ze heeft als doel de vochtdoorstroming te stimuleren en eventuele stagnatie op te heffen, de immuniteit (weerstand) te verhogen, de stress te verlagen en het hormonale stelsel te optimaliseren. De waterhuishouding wordt direct beïnvloed door de stimulatie van het lymfsysteem en indirect door het dempen van het verhoogd stressniveau in het lichaam.

Post-Covid-19 klachten?

Heb je last van post-Covid klachten? Hier kan Fysio Lindeman je bij helpen!

Revalidatie van post-Covid door middel van ademhalingsoefeningen in combinatie met lymfedrainage zal je weer op weg helpen naar een sterk en energiek lichaam.

Share This